top of page

Wat ik doe

Het leven is als een berglandschap: met vruchtbare valleien, adembenemende pieken en schijnbaar peilloze diepten. In onherbergzaam gebied heb je soms een gids nodig. Die gids ben ik graag. Ik beluister je verhaal, nodig je uit er vanuit een ander perspectief naar te kijken, en help je een route te vinden in nieuw grondgebied.

 

Soms stuit je op een kloof die je niet zo één, twee, drie lijkt te kunnen overbruggen. Dan doen we dat samen. Afhankelijk van je vraag, probleem, doel of wens, bouwen we een brug. Die rust op maximaal drie peilers: coaching (hoofd), mindfulness (hart) en massage (handen).

 

Op basis van je voorkeur en behoefte maken we een keuze en bepalen we een volgorde die past.

UFJX3441.jpeg
DSCF3024chilo@nonfiction.media-3.jpg

Wie ik ben

Ik ben gelukkig getrouwd, heb twee puberkinderen en een hond, die heel wat leven in de brouwerij brengen. Samen wonen we in een huis met geschiedenis en hebben we een boot om af en toe even lekker in te dobberen en op af te koelen. Geboren in 1970 breng ik als gesprekspartner de nodige levenservaring met me mee. Thema’s waar ik vanuit eigen ervaring bekend mee ben zijn onder meer:

 

-zelfacceptatie na in de jeugd gepest te zijn;

-ruimte scheppen om volop van het leven te genieten ondanks een calvinistische opvoeding; 

-de uitdaging een weg te vinden als je over veelzijdige interesses en talenten beschikt;

-jezelf professioneel en persoonlijk herpakken en hervinden na ontslag;

-in beweging komen en blijven bij aanwezigheid van faalangst en perfectionisme;

-stabiliteit bewaken en hulp vragen bij ernstige opvoedkundige uitdagingen;

-zelfliefde en zelfzorg in een tijd waarin het gezin meestal voor lijkt te gaan en;

-omgaan met de verantwoordelijkheid en druk van het kostwinnaarschap.

Ik ben dus bekend met uitdagingen en heb zonder meer een prachtig leven. Mij hoor je niet klagen!

Wie ik ben

Mijn studieachtergrond

In een grijs verleden ben ik aan de Universiteit Utrecht opgeleid als taal- en letterkundige en volgde ik uit puur enthousiasme bovendien een studie theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Mijn interesse in taal en verhalen is altijd gebleven. Maar de afgelopen twee decennia vooral in de zin dat ik mensen graag help om weer op verhaal te komen.

 

Eerst deed ik dat vooral in de rol van coach, een vak waartoe ik vanaf het begin heb geïnvesteerd in permanente educatie via algemene en gespecialiseerde trainingen en opleidingen.

 

Omdat ik merkte dat mensen met o.m. stressgerelateerde thematiek regelmatig gebaat zijn bij een lichamelijke insteek rondde ik in 2010 een HBO-opleiding af als massagetherapeut.

 

In de loop der jaren ben ik onder de indruk geraakt van het zelflerende en zelfhelpende vermogen van mijn cliënten, wat ik inmiddels heb leren stimuleren en voeden tijdens een postdoctorale opleiding tot mindfulnessdocent aan Radboud UMC in Nijmegen.

 

Mijn volledige CV kun je opvragen via marjoleine@praktijkheiligenberg.nl

DSCF0816.jpg
Mijn studieachtergrond
Waar ik werk
IMG_9509_edited.jpg

Waar ik werk

In 1657 bezong Joost van den Vondel de Heiligenberg in De Nachtegael van Amisfort met de regels: “Ik loof dit landprieel op ’t ruischen van de beecken; ik loof den Heilgen Bergh, den Duitschen Helikon.” Praktijk Heiligenberg is gevestigd op de Heiligenbergerweg. Van oorsprong is de Heiligenberg een klooster dat tussen 995 en 1010 gesticht werd door bisschop Ansfridus.

 

Nu vind je de naam nog terug in de Heiligenbergerbeek waar ik je tijdens onze gesprekken graag mee naartoe neem. En in het gelijknamige landgoed dat je aan je linkerhand tegenkomt als je via de Heiligenbergerweg van Leusden naar Amersfoort rijdt.

 

Praktijk Heiligenberg bevindt zich even verderop aan je rechterhand, tegenover een kinderboerderij in een graanpakhuis uit 1915. Het praktijkadres bevindt zich op nummer 152a, heeft een aparte ingang aan de rechterzijde van het huis en leent zich voor ontvangst van kleine lesgroepen (mindfulness) en/of individuele cliënten (coaching en massage). Rechts naast het gebouw is er gratis parkeerplek ter hoogte van de volkstuinen.  

 

Je bent van harte welkom!

bottom of page